Megalakult a Magyar Akkumulátor Szövetség
Megalakult a Magyar Akkumulátor Szövetség

Megalakult a Magyar Akkumulátor Szövetség, a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. részvételével a magyar akkumulátoripari értékláncban tevékenykedő társaságok érdekképviselete és a nemzetközi kapcsolatrendszerének fejlesztése érdekében.

A szervezet célja, hogy elősegítse a magyar akkumulátoripar fejlődését és európai integrációját, továbbá tagjainak érdekében közreműködjön a Magyar Akkumulátor Iparági Stratégia végrehajtásában, az akkumulátoripari értékláncban tevékenykedő társaságok és a program végrehajtásáért felelős kormányzati és intézményi szervezetek közötti szakmai együttműködés biztosításával.

A szakmai szövetség az alapítók szándéka szerint elősegíti majd a magyar akkumulátoripari értéklánc szereplőinek részvételét a jelentősebb magyarországi és nemzetközi projektekben, és az ágazat nemzetközi szervezeteiben, így a European Battery Alliance-ben és az Eit InnoEnergy-ben. Természetesen aktív szerepet kíván vállalni a szervezet az ágazatot érintő magyarországi és Európai Uniós jogalkotási, szabályozási folyamatokban is.

Mindezek mellett fórumot kíván teremteni az akkumulátoriparral kapcsolatos szakmai párbeszédre, szakmai anyagok készítésével, vitafórumok, tájékoztatók szervezésével is.

(MAVIR)

search icon