Milyen fenntartható projektekbe fektetnek a szupersztárok?
Milyen fenntartható projektekbe fektetnek a szupersztárok?

Az elmúlt években egyre több híresség körében lettek népszerűek a zöld befektetések, közülük gyűjtött hetet csokorba a Green Matters cikke. Nézzük kik gondolkodnak felelősen a pénzügyeikről és támogatnak fenntartható vállalkozásokat!

  1. Pharrell Williams, a N.E.R.D. egykori énekese tulajdonosa és befektetője a Bionic Yarnnak, egy New York-i székhelyű textilipari cégnek, amely a kidobott anyagok újrahasznosítására összpontosít. A cég újrahasznosított műanyag palackokból készült szöveteket árul és gyárt.
  2. Beyoncé az élelmiszerpazarlással veszi fel a harcot. 2016-ban befektetett a WTRMLN WTR nevű vegán italgyártó cégbe, amely az élelmiszerhulladékoknak ad új életet. A cég esztétikai hibák vagy sérülések miatt kidobott görögdinnyéket használ fel finom görögdinnyevíz gyártására.
  3. Meghan Markle Clevr Blends vegán italgyártó cégbe fektette pénzét 2020 decemberében, amely megalkotta a világ első instant zabtejes tejeskávéját.
  4. Az ausztrál Oscar-díjas színésznő, Cate Blanchett férjével, Andrew Uptonnal együtt befektetett a híres Sydney Theater Company-ba, hogy egy hatalmas zöldenergia-projektet finanszírozzon, amelynek keretében 1900 napelemet telepítettek a Sydney Walsh Bay-i Wharf Színházra. Mára a panelek a színház áramellátásának 70 százalékát biztosítják. Emellett részt vett a színház régi kellékek és jelmezek újrafelhasználásának és újrahasznosításának szorgalmazásában is.
  5. A U2 frontembere, Bono 2016-ban alapította a The Rise Fundot. A The Rise Fund egy környezet- és társadalomtudatos befektetési társaság, amely jelenleg 25 tudatos befektetéssel rendelkezik, továbbá az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak elérésén dolgoznak.
  6. Leonardo DiCaprio portfóliója talán a legimpozánsabb. Befektetett a Beyond Meatbe, a Diamond Foundry nevű, laboratóriumban termesztett gyémántot gyártó cégbe, a Runa nevű, az esőerdők védelmére összpontosító üdítőgyártó cégbe, a Rubicon nevű fenntartható technológiai cégbe, a Love The Wild nevű, környezetbarát ételkészítő cégbe és a fenntartható Aspiration bankba illetve a Perfect Day nevű tejmentes fagylaltgyártó cégbe is.
  7. John Legend énekes-dalszerző a Thrive Market befektetőinek egyike. A Thrive egy teljesen természetes és organikus e-kereskedelmi élelmiszerbolt platform, amely arra összpontosít, hogy jobb béreket biztosítson a gazdáknak, miközben támogatja a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokat.

(Greeen Matters)

(fotó: Wikimedia)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon