Mindig egy újrahasznosított PET-palackokból készült lábbelire vágytál?
Mindig egy újrahasznosított PET-palackokból készült lábbelire vágytál?

A Lidl Magyarország új sajátmárkás terméke egy olyan cipő, melynek felső textilrésze 100%-ban újrahasznosított PET-palackokból készül, ráadásul ezeknek egy része Ázsia tengerparti régióiból lett összegyűjtve.

A lábbeli és más újrahasznosított anyagokat felhasználó ruházati termékek árusítása része az áruházlánc REset Plastic nevű műanyag stratégiájának. Ennek keretében törekszenek arra, hogy megakadályozzák a műanyag hulladékok környezetbe jutását, valamint, hogy eltávolítsák a már odakerült hulladékot.

A természetből begyűjtött hulladékok közül a PET-palack különösen alkalmas az újrahasznosításra, amit a lábbeli gyártásánál ki is használtak.

A Lidl elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, ezért törekszik olyan termékek tervezésére, melyek gyártása kevésbé terheli a természeti környezetünket. A részben PET-palackokból és újrahasznosított műanyagból készült cipőkkel alternatív, fenntarthatóbb fogyasztási megoldást kínálunk vásárlóink számára.

–mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A begyűjtött palackokat préselik, tisztítják, aprítják, majd újrahasznosított fonalakká dolgozzák fel, majd ebből készítik el azokat a textíliákat, melyek például a cipő felsőrészét is alkotják. Utóbbiak esetében mérettől és modelltől függően cipőként átlagosan 11-16 PET-palack kerül újrahasznosításra.

A Lidl célul tűzte ki, hogy 2025-ig 20%-al csökkenti műanyagfelhasználását, a saját márkás termékek csomagolásának 100%-át pedig maximálisan újrahasznosíthatóvá teszi.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon