Mindig tele a kuka otthon? Akkor csatlakozz ehhez az akcióhoz!
Mindig tele a kuka otthon? Akkor csatlakozz ehhez az akcióhoz!

Akár szelektív, akár nem, mire legközelebb jön a kukás, ismét tele az összes szemetes. Félelmetes mennyiségű haszontalan anyagot hajítunk ki. Aki nem hiszi, látogasson el a hozzá legközelebb eső hulladékfeldolgozóba!

!

Az Európai Unió 2020-ban 2151 tonna szemetet termelt, ami egy főre vetítve majdnem 5000 kilogramm! Ezt sokáig nem lehet fenntartani, de szerencsére számos civil kezdeményezés van, amely igyekszik már az egyén szintjén megállítani a pazarlást, hiszen itt kell elkezdeni.

Ebből az egyik legközelebbi az Európai Hulladékcsökkentési Hét (EWWR), amely november végén lesz. Több ezer civil vesz részt benne szerte a kontinensen, hogy ezzel is rábírják a legszűkebb pátriájuktól kezdve az országokat is, hogy figyeljenek oda jobban a háztartások fenntarthatóságának fontosságára.

Ebben részt vehet bárki, csak rá kell keresni a közeli akciókra. Oktatási intézményként, cégként vagy állami szervként még akár szervezhetünk is ilyet.

Persze egy hét szinte semmit nem old meg, de valahol el kell kezdeni, s így akár „benne is maradhatunk” a hulladékcsökkentésben egész évben is.

search icon