Nagyszabású megújuló energiás projektet indít a főváros
Nagyszabású megújuló energiás projektet indít a főváros

A városvezetés tízmillió négyzetméternyi napelemmel csökkentené a város károsanyag-kibocsátását és energiafüggőségét 2030-ra.

A Budapest Városháza hivatalos Facebook-oldalon megjelent közlemény szerint a programmal széles körben szeretnék elterjeszteni és integrálni a város életébe a napenergiát.

A program nyitórendezvényén Karácsony Gergely főpolgármester elmondta, hogy 2030-ra a jelenlegi napelem-kapacitásokat 130-szorosra kell növelni, a cél pedig ezzel párhuzamosan az, hogy lakosonként legalább öt négyzetméternyi napelemet telepítsenek.

A bevallottan rendkívül ambiciózus tervvel kapcsolatban Ámon Ada, a Főpolgármesteri Hivatal klíma- és környezetügyi főosztályának vezetője, és egyben a projekt szakmai felelőse elmondta, hogy a város klímastratégiájában megfogalmazott célok szerint tíz éven belül a budapesti lakások egyharmada energetikai korszerűsítést hajt végre.

Ezzel 1500 MW-ra nő a Budapesten működő napelemek teljes kapacitása, a távhőellátás legalább fele megújuló energiából származik majd, továbbá legalább harmadára lecsökken a személyautóval közlekedők aránya, nő a városi zöldterületek mérete és a helyi jelentőségű védett természeti területek nagysága is.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon