Ne hagyd kint a bringád, takard le a kocsid – megint jön a szaharai por
Ne hagyd kint a bringád, takard le a kocsid – megint jön a szaharai por

Az Országos Meteorológiai Szolgálat írja közösségi oldalán, hogy ismét nagy mennyiségű szaharai eredetű por érkezik kontinensünk fölé. A hozzánk érkező por mennyisége azért közel sem lesz akkora, mint amennyi a mediterrán vidékekre érkezik, de ahhoz elég lehet, hogy a szerda estefelé kialakuló kisebb esők, záporok ismét összekoszolják a tereptárgyakat.

Az OMSZ MeteoStúdió című műsora szerint csütörtök reggeltől – végre – nagyobb mennyiségű csapadékra van kilátás az ország területén. Az elmúlt hetek szárazsága miatt a mezőgazdaságban már óriási szükség lenne az esőre.

A meteorológusok szerint a következő napokban elég magas az esélye a kiadós, 10 mm-t meghaladó mennyiségű csapadékra. Az időjárás-változás nyomán a már–már nyárias levegő is lehűl, szombaton bőven 10 fok alatt lehet a maximális hőmérséklet.

Visszatérve a szaharai porra, a szakértő elmondta, hogy akár már néhány tized mm-nyi csapadék elég lehet ahhoz, hogy a por eső formájában nyomot hagyjon a tereptárgyainkon. Épp ezért azt tanácsolják, hogy a következő napokban nem érdemes kocsit mosni.

search icon