Népszerűek Budapest új közrollerei
Népszerűek Budapest új közrollerei

Az általunk is bemutatott TIER rollereivel a felhasználók több mint 170 ezer kilométert tettek meg a működésük első 100 napjában a fővárosban.

A berlini székhelyű TIER szeptember 9-én indította budapesti szolgáltatását. Az első 100 nap alapján a tapasztalatok nagyon pozitívak. Az érdeklődés folyamatosan nő az egyéni mobilitási lehetőségek iránt, ezek közül pedig az e-rollerek jelentik az egyik leggyorsabb és legkényelmesebb megoldást, azon túl, hogy használatuk semmiféle károsanyag-kibocsátással nem jár.

A cég közleménye szerint szorosan együttműködnek a városvezetéssel, a kerületekkel és BKK-val annak érdekében, hogy az elmúlt hónapok közös tapasztalataira építve megfelelő megoldást találjanak az e-rollerek parkolására. Mint ahogy arról a napokban beszámoltunk, Budapesten a jövő évtől kezdődően csak a kijelölt mobilitási pontokon lehet majd felvenni és letenni a közösségi mikromobilitási eszközöket.

A TIER szerint mikromobilitási szolgáltatása reális alternatívát jelenthet a városon belüli autóhasználattal szemben, ezzel is enyhítve az úthálózat túlterheltségéből fakadó mobilitási és környezeti problémákat.

Pontosan 100 nappal ezelőtt, 2021. szeptember 9-én indítottuk el a TIER budapesti szolgáltatását, és nagyon elégedettek vagyunk a kezdeti időszak eredményeivel. Rengeteg pozitív visszajelzés érkezett hozzánk az elmúlt napokban és hetekben. Az őszi szezon ellenére októberben rekordszámú, 9000 új felhasználót regisztráltunk Budapesten, akik először próbálták ki a TIER e-rollerjeit.

–mondta Lendvai Tímea, a TIER magyarországi City Managere

A cég közel 2000 darab, cserélhető akkumulátorral felszerelt elektromos rollere a pesti oldalon a VI., VII., VIII., IX. és XIV, kerületben, Budán pedig az I., II., III., XI. és XII. kerületben érhetőek el. A tervek szerint a lefedettséget a közeljövőben további kerületekre terjesztik ki, és a vidéki városokban is megjelennek majd.

Közleményük szerint 2022-ben tovább kívánják majd erősíteni piacvezető pozíciójukat Európában, valamint több európai városban és országban terveznek bővülést. Ebben az elektromos közkerékpárok piacán való megjelenésük is nagy lépést jelenthet, melyek egyelőre az Egyesült Királyságban, Norvégiában és Svájcban elérhetőek.

search icon