Október 23. – Emlékezés és díjátadó
Október 23. – Emlékezés és díjátadó

A szabadság az egyik legfontosabb értékünk, mert ha ez elvész, akkor elvész a nemzeti függetlenségünk és mi magunk is elveszünk – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott kitüntetés-átadási rendezvényen a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

A tárcavezető szavai az Agrárminisztérium közleményében olvashatók:

„Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján a hősök előtt hajtunk fejet, azok előtt a fiatalok és idősebbek, fővárosiak és vidékiek, hivatali dolgozók, gyári munkások, egyetemisták vagy parasztgazdák előtt, akik valójában nem akartak hősök lenni, egyszerűen csak szabadságra vágytak és saját maguk akarták irányítani életüket. Mi, magyarok ezer éve nem akarunk mást, mint félelem nélkül, szabadon élni, dolgozni és gyermeket nevelni egy olyan országban, amelyet saját természetünkhöz és saját törvényeinkhez igazítunk. Ahol nem mások mondják meg, mi a divatos eszme, mi a jó vagy mi a rossz. Ahol a saját nemzeti érdekeinket tarjuk szem előtt, kiállunk értékeink, hagyományaink mellett, és ezért nem feddnek, büntetnek meg minket” – tette hozzá Nagy István.

A miniszter kitért arra is, a nemzeti ünnep méltó alkalom arra, hogy köszöntsük azokat, akik eredményeikkel, teljesítményükkel a magyarságot szolgálják, akik ugyanúgy, mint 1956 októberének hősei, nem az egyéni érdeket, hanem a közösség előrébb jutását tartják szem előtt, ez vezérli munkájukat, cselekedeteiket.

A tárcavezető hangsúlyozta: elismeréssel tartoznak az agráriumban, vagy az agráriumért dolgozóknak is, akik tevékenységükkel magasabb célokat kitűzve kitűnő érdemeket szereztek maguknak és közösségüknek.

Fotó: Vermes Tibor

„Ilyenkor két szó jut eszünkbe, az egyik a köszöneté, a másik a gratulációé. Köszönet azért az erőfeszítésért, amit a magyar mezőgazdaságban és élelmiszeriparban dolgozók letettek az asztalra, gratuláció pedig azért a teljesítményért, amit elértek, ők mind példaképek számunkra” – zárta beszédét Nagy István.

(Agrárminisztérium)

search icon