Ötből egy brit gyerek szeretne vegán lenni
Ötből egy brit gyerek szeretne vegán lenni

A BBC Good Food 1000 fő 5 és 16 év közötti gyereket kérdezett meg az étkezési szokásaikról, melynek eredménye egészen meglepő: az Egyesült Királyságban a gyerekek közel 60 százaléka vegán vagy vegetáriánus, vagy az szeretne lenni.

A globális élelmiszermédia-márka felfedezte, hogy a résztvevők 8 százaléka teljesen növényi alapú étrendet követ, további 13 százalékuk pedig vegetáriánus. Emellett a gyerekek 15 százaléka mondta azt, hogy szeretne vegánná válni, és nagyjából minden ötödik (21 százalék) nyilatkozott ugyanígy a vegetáriánusságról.

A kutatásban nem tisztázták, hogy a gyerekek milyen okokból fogyasztottak növényi alapú ételeket, ugyanakkor a fenntarthatóság foglalkoztatta őket. A felmérés szerint a gyerekek 44 százaléka mondta azt, hogy reméli, 10 év múlva már nem lesz műanyagba csomagolt élelmiszer.

Christine Hayes, a BBC Good Food szerkesztője így nyilatkozott:

Lenyűgöző volt felmérni a gyerekek étkezési szokásait, viselkedését és véleményét az élelmiszerekkel kapcsolatban. Szenvedélyesen kutatják az alternatív étrendeket és az élelmiszertermelés olyan módszereit, amelyek fenntarthatóbbak lehetnek a bolygó számára.

A friss eredmények megerősítik azt a széles körben elterjedt nézetet, hogy a fiatalok élen járnak a növényi alapú életmód felé vezető úton.

(BBC)

(fotó: pexels – cottonbro)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon