Pályát módosíthatnak a germán ebek: könnyen lehet, hogy vége a rendőrkarriernek
Pályát módosíthatnak a germán ebek: könnyen lehet, hogy vége a rendőrkarriernek

A berlini rendőrkutyák egy részét ideiglenesen ki kell vonni a szolgálatból az új állatvédelmi törvény miatt, amely január 1-jén lépett életbe.

A berlini rendőrség 130 kutyája közül 49-et kényszerpihenőre küldenek, mivel az akció közben alkalmazott módszerek már nem felelnek meg a hatályos törvényeknek. Éles helyzetekben a kutyás rendőrök a póráz megrántásával és a nyakörv megszorításával kontrollálják az állat agresszivitását, és ez január 1-jétől Németországban már kínzásnak minősül.

A rendelkezést elsősorban az állattartási normák javítása miatt vezették be, ez minden kutyára, így az őrző-védőkre is vonatkozik.

A törvény szabályozza a tenyésztési gyakorlatot, a kennelek méretétől azok szellőztetéséig, de azt is előírja, hogy a gazdák kötelesek kedvenceiket rendszeresen sétáltatni, és arról is gondoskodniuk kell, hogy más kutyákkal is találkozhassanak. Csak szigorú feltételek teljesülése esetén engedélyezett a kutyák megláncolása, és tilos minden, fájdalmat okozó felszerelés használata.

A rendőrség egyelőre keresi a megoldást arra, hogy a szolgálatból kivont kutyákat újra alkalmazhassák a törvény megsértése nélkül.

(Forrás: index.hu Kép: pexels.com)

search icon