Sínre tette magát a brit Tesco, hogy csökkentse a kibocsátását
Sínre tette magát a brit Tesco, hogy csökkentse a kibocsátását

Az ünnepek alatt vasúti áruszállítással oldja meg a megnövekvő kereslet miatti szállításait a Tesco Nagy-Britanniában. Ezzel a közúti teherforgalom jelentette környezeti terhelést kívánják csökkenteni.

A szigetország legnagyobb szupermarket-lánca hűtött vasúti kocsik használatával próbálja csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátását. Az Európából érkező friss termékek vonaton teszik meg útjukat a brit szakaszon.

A szolgáltatás a későbbiekben is fenn kívánják tartani, a cég közleménye szerint a Direct Rail Services (DRS) társasággal együttműködve szállítják majd vasúton az árukat a Londontól keletre fekvő Tilbury kikötőből a skóciai Coatbridge-be naponta kétszer, a hét minden napján.

Ezzel a lépéssel évi 17 ezer konténerrel kevesebb rója majd kamionokon a brit közutakat, miközben 7,3 millió kilométert és közel 9 ezer tonna szén-dioxid-kibocsátást spórolnak meg. A jövőbeni tervek szerint 2022 végére akár 90 ezerre növelnék a vasúton szállított konténerek éves számát.

A vállalat szeptemberben hozta nyilvánosságra szén-dioxid-csökkentési célkitűzéseit, melyek értelmében 2050-ig el kívánják érni a nettó zéró kibocsátást az ellátási láncaik körében, míg maga a Tesco 2035-re érné el a nettó zéró kibocsátást Nagy-Britanniában. (Reuters/hvg.hu)

search icon