Soha le nem szálló megalomán szállodarepülőt terveztek
Soha le nem szálló megalomán szállodarepülőt terveztek

Pofon a fenntarthatóságnak az a hatalmas repülő szállodakomplexum melyet arra terveztek, hogy forradalmasítsa a repülést és a luxusnyaralást.

A CNN cikkére hivatkozva számolt be a repülőről a vg.hu. A repülőgép és szálloda futurisztikus hibridje 20, nukleáris fúzióval működtetett hajtóművel rendelkezne, és úgy tervezték, hogy soha ne kelljen leszállnia. Az utasokat légi dokkolással vinnék a fedélzetre, és a szükséges javításokat is repülés közben végeznék el a gépen. Az óriási méretű repülő szálloda makettjét elkészítő tervező, Hashem Alghaili úgy nyilatkozott, hogy a nukleáris meghajtású égi cirkáló jelentheti a közlekedés jövőjét.

https://www.youtube.com/watch?v=VHNrdTSr2G4

Az egyellőre még csak tervekről készült CGI videó éttermeket, egy gigantikus bevásárlóközpontot, edzőtermet, színházat és úszómedencét is ígér az égi szállodakomplexumba. A promóciós anyagok szerint a gép farokrészén található „UFO” tökéletes esküvői helyszín lenne.

Lehet, hogy a szállodát mégse repülésre találták ki…

A scifi-be illő tervet sokan támadják, a kritikusok szerint az is kérdéses, hogy fel tud e szállni egy ilyen monstrum. Továbbá arról se szabad megfeledkezni, hogy nem éppen szerencsés egy atomreaktort a levegőbe emelni.

A megvalósítás hatalmas összegekbe kerülne, és akkor is csak egy igen szűk réteg élvezhetné a teljesen felesleges légi luxust.

forrás/fotók: vg.hu

search icon