Sokkoló animációs szatíra mutatja meg, hogy borít be bennünket a műanyag
Sokkoló animációs szatíra mutatja meg, hogy borít be bennünket a műanyag

Az Emberiség hatása (Humanity’s Impact) címmel rövid animáció jelent meg, amely a globális műanyagszennyezési válság mértékére világít rá. A film valós időben mutatja be a világszerte előállított műanyag palackok számát, ami másodpercenként 20 000 palackot jelent. A kiterjesztett valóság alkalmazással együtt megjelent projekt célja, hogy felhívja a figyelmet és cselekvésre ösztönözzön egy fenntarthatóbb jövő érdekében.

A Studio Birthplace filmprodukciós cég a Wasteminster című film pilotjaként készítette a filmet. A szatirikus animációban Boris Johnson brit miniszterelnököt elárasztja az Egyesült Királyság napi műanyaghulladék-exportja. A Humanity’s Impact című filmben azonban egy 1960-as évekbeli amerikai külvárosi tesztüzemet áraszt el a műanyag. A helyszínt műanyag tesztbábuk foglalják el. Másodpercenként 20 000 palack zúdul a szereplőkre, a konyhaablakon keresztül bejut a családi házba is és maga alá temetik a család kutyáját.

A film a szatíra segítségével hívja fel a figyelmet “fogyasztói kultúránk csúnya oldalára”. A reklámiparra utalnak a szereplők túlságosan vidám arckifejezései, melyek az 1960-as évek reklámjait idézik. A film rendezői, Sil van der Woerd és Jorik Dozy szerint a komédia erőteljes eszköz lehet ahhoz, hogy segítsen elmondani a világunk legszomorúbb történeteit is.

(Plant Based News)

(fotó: pexels – Magda Ehlers)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon