Szelíd vadállat: így fog üvölteni az elektromos izomautó
Szelíd vadállat: így fog üvölteni az elektromos izomautó

Néhány hete jelentette be az izomautóiról híres amerikai Dodge, hogy ikonikus autóik következő generációját már elektromos motorral szerelik majd. A Charger és a Challenger névre hallgató modellek egyik védjegye volt az szupererős, üvöltő V8-as motor, mely így kénytelen lesz nyugdíjba vonulni. Az izomautók szerelmeseinek azonban nem kell kétségbe esnie: a gyártó megmutatta, milyen hangja lesz az elektromos „ragadozóknak”.

A Dodge vezérigazgatója, Tim Kuniskis a napokban mutatta meg, milyen hangélményt várhatnak majd az új, elektromos modellek vásárolói. A klasszikus morgás előállításához a cég egy saját fejlesztésű hanggenerátort alkalmaz, mely a kipufogócső helyén található és az ígéretek szerint akár 126 decibeles hangerőt is képes lesz kipréselni magából.

Persze arra senkit nem biztatunk, hogy a teljesen feleslegesen felpumpált (elektromos)autókkal veressen: érdemes inkább az autómegosztó szolgáltatások felé kacsintgatni, esetleg a közösségi közlekedést célba venni, ezek ugyanis az izomautókkal szemben valóban fenntartható megoldások.

search icon