Szeptembertől támogatják a cégeket az elektromos rásegítéses teherbringák vásárlásában
Szeptembertől támogatják a cégeket az elektromos rásegítéses teherbringák vásárlásában

A Magyar Kerékpárosklub javaslatára szeptembertől állami támogatás igényelhető elektromos rásegítésű céges teherkerékpárokra. Az új pályázatban 400 millió forintos keretösszegig egyenként 450 000 Ft támogatás igényelhető, maximum 5 darabos céges teherkerékpár-flották felállítására.

Az elektromos rásegítéses teherbiciklik szerepe igencsak megnőhet, hiszen környezetbarát alternatíváját nyújthatja az egyre nagyobb forgalmi terhelést jelentő városi áruszállítás, elsősorban a házhozszállítás számára.

A teherbicikli flották furgonokat válthatnak ki, amivel a házhozszállítás egyre nagyobb forgalmi és parkolási problémái enyhíthetők, de szerelők, ételfutárok, egyéb kisvállalkozások vagy civil szervezetek is kevesebb gonddal szállíthatnak teherbiciklivel.

A teherkerékpáros megoldások nálunk sem ismeretlenek, de olyan mértékben nem elterjedt a megoldás, ahogy Nyugat-Európa több pontján. A Kerékpárosklub is nyugatról, egész pontosan Bécsből merítette a támogatási rendszer ötletét. Az ottani önkormányzat támogatási rendszere szolgált kiindulópontként az itthoni javaslathoz.

A támogatási rendszerrel szeretnénk elérni, hogy látható alternatívaként jelenjen meg a biciklis csomagszállítás a nagyvárosokban, a példamutatással pedig a teherbiciklik további terjedését segítsék elő.

–írja a Kerékpárosklub

A szeptemberben induló pályázaton városi térségekben szállítási tevékenységet, vagy gyakori utazásokat igénylő szolgáltatást végző gazdasági társaságok, valamint civil és egyházi szervezetek vehetnek majd részt.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

Fotó – kerekparosklub.hu

search icon