Szuper környezetvédelmi program a Balatonnál húsvétkor
Szuper környezetvédelmi program a Balatonnál húsvétkor

Az elmúlt években a kamaszok váltak a környezetvédelem és a klímaváltozás elleni küzdelem talán leghangosabb szószólóivá. Gondoljunk csak a svéd Greta Thunbergre, az indiai Disha Ravira vagy a napkban bemutatott kaliforniai Edgar McGregorra.

Úgy tűnik a trend hazánkat is elérte: a balatonszemesi, tengerbiológusnak készülő gimnazista Rózsa Virág igyekszik megtiszítani lakóhelye környékén a Balaton partját a turisták otthagyott műanyag szemetétől. Mivel a munka nem kevés, ezért Virág úgy döntött, hogy 3SZ, azaz Szemesi Szemétszedés néven kollektív szemétszedést szervez a húsvéti hosszú hétvégére, április 3-ra.

Már ezidáig is sokan jelentkeztek mindenféle korosztályokból, gimnazisták, egyetemisták, felnőttek, kisgyermekes családok és idősek illetve a környékbeli nyaraló tulajdonosok is kiveszik a részüket az akcióból. Ugyanakkor jól jön még néhány segítő kéz, így ha az olvasó is kedvet érezne ahhoz, hogy a friss levegőn, a Balaton partján önkéntesen tegyen valamit a környezetéért, itt tud jelentkezni.

Az akciót Balatonszemes Önkormányzata, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt., a Balatoni Hajózási Zrt. és a Tiszta Erdőkért Egyesület is támogatja, felajánlásukkal 150 önkéntes kap elegendő felszerelést a szemétszedéshez.

(index.hu)

(fotó: pexels – Szabó Viktor)

search icon