Tegnap hajnalban megérkezett az ország első  idei gólyája
Tegnap hajnalban megérkezett az ország első  idei gólyája

Vörs községben a lakosok örömmel fogadták a hírt, ugyanis Kele továbbviszi a hagyományt, melyet társa, Charlie kezdett. Ő korábban 14 évig köszöntötte elsőként a tavaszt, ezzel a falu jelképévé vált.

Kele, Charlie egyik fiókája, ismét a tavasz első hírnökeként vette birtokba a családi fészket. A gólyát, ahogy az ABC-t is, ahol a fészek található, Fekete István emlékére nevezték el.

– A tavalyi évben készítettük el hétrészes gólyaútvonalunkat, amelynek keretében az ide látogatók meg tudják tekinteni a nevezetességeinket. Általában február elején szokott érkezni, meglepődtünk mi is, milyen korán jött Kele. Gondoskodni fogunk róla, hogy minden a legnagyobb rendben legyen – mondta Farkas Dezső, Vörs alpolgármestere.

Vörs, a Kis-Balaton fővárosa nemcsak Magyarország első gólyájával büszkélkedhet: Európa legnagyobb beltéri betleheme a legutóbbi karácsonyi ünnepek idején is több tízezer látogatót vonzott a településre. Valamint a tavalyi évben átadták Gulyás József emlékművét is. A vörsi kócsagőr volt Magyarország első nemzetvédelmi őre, aki megmentette a Kis-Balaton kócsagállományát.

(Forrás: sonline.hu Kép: pexels.com)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon