Telepítsünk rovarhotelt a kertbe!
Telepítsünk rovarhotelt a kertbe!

A sokszínűség nem csak gyönyörködtet, de egy kert esetében rendkívül lényeges kérdés is egyben. Minél nagyobb a diverzitás, kertünk annál ellenállóbb a külső hatásokkal szemben, a fajgazdagságban pedig a rovaroknak is jelentős szerepe van.

Sajnos a manapság egyre szűkülnek a rovarok szaporodására alkalmas területek, így mi is sokat tehetünk értük azzal, ha megteremtjük az ehhez megfelelő körülményeket. Ehhez csupán egy kevés barkácsolásra van szükségünk.

Rovarhotel bármilyen, 2-10 mm átmérőjű, legalább néhány cm hosszú, hengeres anyag lehet. Használhatunk nádat, de akár lyukakat is fúrhatunk egyes tárgyakba, hogy hasonló szerkezetet alakítsunk ki. Ezek mellett kéregdarabok, de akár száraz fű is hasznos építőanyaga lehet hotelünknek, ahol a rovarok megpihenhetnek.

Az interneten számos részletes leírást és további videókat találunk a rovarhotel elkészítéséről.

Aki kevésbé élvezi a DIY megoldásokat, esetleg ideje nincs rájuk, az szerencsére már az üzletekben is kaphat dizájnos bogárszállást. Egyetlen egyszerű kereséssel számos találatot kapunk, már csak ki kell választanunk álmaink rovarhoteljét.

search icon