Tengeri rezervátumot hozott létre Elefántcsontpart
Tengeri rezervátumot hozott létre Elefántcsontpart

Elefántcsontpart partjainál 2590 négyzetkilométeres tengeri rezervátumot hoztak létre, mely számos sebezhető és védelemre szoruló tengeri élőlénynek nyújt menedéket.

Az afrikai ország ígéretei szerint további négy rezervátumot fognak létrehozni. Ezek a területek koralloknak és trópusi halaknak adnak otthont, és olyan veszélyeztetett állatoknak nyújt fészkelő- és táplálkozóhelyet, mint a kérgesteknős.

Utóbbiak a világ legnagyobb hüllői közé tartoznak, hiszen akár két és fél méteresre is megnőhetnek, és súlyuk megközelítheti az egy tonnát.

Fotó: wikipedia

Az ENSZ arra szólította az országokat, hogy a szárazföld és a világtengerek 30%-át helyezzék védelem alá. Nemrég írtunk arról, hogy az Egyesült Államok partvidékén is hasonló védelmi zónákat hozhatnak létre a korallok védelmében.

A szakemberek azt várják az afrikai ország döntésétől, hogy követendő például szolgálhat a kontinens többi országának. Az érintetlen tengeri területek kialakítása és rehabilitációja rendkívül fontos, nem csak az élővilág, de szén-dioxid megkötése szempontjából is.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

MTI

search icon