Tiszta vizet a pohárba!
Tiszta vizet a pohárba!

A tiszta édesvíz valódi kincs, amire vigyáznunk kell. Többek között erről is szó lesz a Planet Budapest 2021 eseményein, ahol azt is megtudhatjuk, mit tehetünk vizeink védelméért.

Legfrissebb podcast adásunkban a magyarországi természetes vizek állapotáról, illetve vízkincsünk megóvásának fontosságáról is beszélgettünk Szöllősi-Nagy András hidrológussal, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víz- és Környezetpolitikai Tanszékének vezetőjével. A professzor a korábbi Budapesti Víz Világtalálkozók nemzetközi programbizottságának elnökeként azok eredményéről és a Planet Budapest 2021 rendezvény aktualitásáról is mesélt. 

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó egyik központi témája annak bemutatása, hogy a fenntarthatóság ma már nemcsak kihívás, hanem gazdasági lehetőség is. Erről Krakkó Ákossal, a Kék Bolygó Alapítvány kommunikációs vezetőjével beszélgetett Sápi Zsófia főszerkesztő. 

Azt gondolhatnánk, hogy a vízhiány csak távoli földrészeket érint. Mára azonban régiónkban is ismert jelenséggé vált. Sokan megértették, hogy a víz értékes, és nem korlátlanul a rendelkezésünkre álló erőforrás, ezért vigyáznunk kell rá.

Ha érdekel, mi mindent tehetünk még az értékes ivóvíz megóvásáéért, látogass el november 30. és december 5. között a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó eseményeire. Találkozzunk a Hungexpón!

search icon