Több a kórházban az influenzás, mint a covidos

Több a kórházban az influenzás, mint a covidos
Több a kórházban az influenzás, mint a covidos

Itt a tavaszi nagy influenzajárvány, ami egészen áprilisig eltart. Az elmúlt években nem kapott túl nagy figyelmet, de a számok tekintetében ismét vezet a már jól ismert betegség.

Az elmúlt három évből legalább kettőt teljesen elvitt a koronavírus okozta pánik, a következő kettőben pedig a lezárásoknak isszuk majd meg a levét, amit a háború még meg is kavart. Az emberek javarészének elege lett a korlátozó intézkedésekből és hallani sem akar újabb járványokról, pedig ismét itt van a régi-új ismerősünk, a közönséges influenza.

A hetekben tetőzik az idei első szezonja, ami azt jelenti, hogy a légúti megbetegedéssel orvoshoz forduló közel 300 ezer ember közül majdnem 70 ezernek volt influenzaszerű tünete. Ugyanezen időszakban súlyos akkut légúti fertőzés miatt 24 kórházba összesen 329 embert vettek fel, közülük 75-en influenzások voltak, míg 55 betegnél a covid 19-et diagnosztizálták. Utóbbi kórnál érdemes kiemelni, hogy 11-en vesztették életüket, akik többségében idős, krónikus betegek voltak.

A tavaszi influenza-jávány viszont leginkább a 14 éven aluli gyermekeket érinti, akik leginkább az iskolákban adják tovább egymásnak a fertőzést. Az elmúlt évek járványpolitikájának egy jó hozadéka biztosan volt, a személyes higiéniára a lakosság nagy többsége már sokkal nagyobb gondot fordít. Jobban figyelünk egymásra, és a környezetünk tisztaságára. Ezek mellett segíthet egy jó adag természetes immunerősítő és gyógytea, hogy minél egészségesebben vészeljük át az influenzaszezon javát.

search icon