Töretlenül és kiugróan nő a budapesti kerékpárosok száma
Töretlenül és kiugróan nő a budapesti kerékpárosok száma

A koronavírus-járvány a közlekedési szokásainkat is némileg megváltoztatta. Nagyon jó hír, hogy sokan és egyre többen választják a kerékpárt a mindennapi közlekedés eszközeként.

Korábban írtunk róla, hogy 2020 igazi áttörés volt a budapesti kerékpárosok számát tekintve. A bringaforgalom növekedése pedig úgy tűnik idén is folytatódik. A Magyar Kerékpárosklub friss közleménye szerint 64,3%-kal bringáztak többen a múlt hónapban, mint egy évvel korábban.

A forgalomnövekedés néhol egyenesen kiugró volt, a mérőpontok adatai alapján a Bem rakparton és a Weiss Manfréd úton majdnem 80%-os volt januárban.

A szervezet szerint azért is igazán figyelemreméltó a növekedés, mert kijárási korlátozások, az egyetemek, a vendéglátóhelyek bezárása és a rengeteg munkahelyen bevezetett home office is csökkentette a közlekedési igényeket.

Közben a Kerékpárosklub a bringás közösség segítségével összerakta a budapesti és több környékbeli település kerékpárboltjainak és szervizeinek térképét, mely nagy segítség lehet azoknak, akik csak most kezdenék el a tekerést.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon