Továbbfejlesztették a HulladékRadar applikációt
Továbbfejlesztették a HulladékRadar applikációt

Az elmúlt másfél évben a bárki által letölthető HulladékRadar segítségével 66 ezer tonna illegális hulladékot sikerült felszámolni országszerte. Erről Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára beszélt szerdán.

Az államtitkár egy tatai rendezvényen arról is beszélt, hogy az appot továbbfejlesztették. A legfontosabb változás, hogy a bejelentő végig nyomon követheti a bejelentett hulladék útját, emellett nem kell feltétlenül internetes kapcsolat az applikáció használatához és a nehezen megközelíthető helyszíneken is pontosabb bejelentést tesz lehetővé a szoftver.

Steiner azt is megjegyezte, hogy tervben van a hulladékot illegálisan lerakó egyénekkel szembeni szankciók szigorítása is, amit a tavaly elvégzett zöld konzultáció alapján „nagyon egyértelműen támogat a lakosság”.

Jelezte azt is, hogy a szankciós rendszer kiépítésének felelőse a hulladékhatóság lesz, amely nemrég jött létre a kormányhivatalokban, ahol külön osztály foglalkozik az illegális hulladékok kérdésével, s az egészet minisztériumi szinten fogják koordinálni. (MTI)

search icon