Új applikáció segít a veszélyes vegyianyagok elkerülésében
Új applikáció segít a veszélyes vegyianyagok elkerülésében

A Scan4Chem nevű applikációval csupán a termékek vonalkódját kell beolvasnunk, hogy megtudjuk van-e bennük káros vegyi anyag.

Ahogy a Magyar Természetvédők Szövetsége által megosztott videó alatt írják, mindennapi használati tárgyaink, bútoraink, ruházatunk, a naponta használt konyhai eszközök, kéziszerszámok, a hobbi és sportfelszereléseink mind tartalmaznak vegyi anyagokat.

Ezen összetevők egy kis része különös aggodalomra okot adó (angol rövidítéssel SHVC) anyag is lehet: rákkeltő, az immun- vagy hormonrendszert károsító, természetben hosszan felhalmozódó káros anyag.

Az ingyenes Scan4Chem applikációval ezek jelenlétét ellenőrizhetjük, és választhatunk olyan termékeket, melyek biztonságosak. Az adatbázis folyamatosan bővül, így egyre több termék jelenik meg benne, ebben pedig az applikáció használói is segíthetnek.

Mint írják, az élelmiszerekre, kozmetikumokra és háztartási vegyi anyagokra más szabályozások vonatkoznak, ezért ezek nem tartoznak az alkalmazás segítségével vizsgált termékek közé.

Az alkalmazás mindkét nagy platform szoftveráruházába ingyenes, magyar nyelven elérhető!

search icon