Újabb fenntartható növényi bőr a piacon
Újabb fenntartható növényi bőr a piacon

Minden napra jut egy növényi alapú bőr alternatíva! Miután az olyan nagy divatcégek is, mint a H&M, a Weekday és a Hermès is előnyben részesítik a fenntartható bőralternatívákat, a piac bővülését követhetjük nyomon.

Fiquetex egy biológiailag lebomló vegán bőrt gyártó cég, már az előtt díjat zsebelt be, hogy idén júliusban hivatalosan is megjelent volna világszerte. A start-up ugyanis elnyerte az Oxfordi Egyetem legjobb posztgraduális ötletének járó díját. A verseny az EY-val közösen tartják, és az Apple vezérigazgatója, Tim Cook hozta létre.

Az oxfordi diák, Gabriel Moreno és édesapja által alapított start-up Furcea növényből nyert fique növényi szálakat használ a szöveteiben és anyagaiban annak érdekében, hogy csökkentse a fenntarthatatlan textiltermelés és bőrkészítés során keletkezett hulladékot.

Mindig is szenvedélyesen foglalkoztatott, hogyan élhetünk fenntarthatóbban ma, hogy egészségesebb és zöldebb jövőt biztosítsunk a bolygó számára. Egyre több vállalat, köztük H&M és a Forest Green Rovers futballklub keres fenntartható alternatívákat. Az olyan országok, mint Kína és Kanada betiltják az egyszer használatos műanyagokat, és megvan az a környezetbarát és gazdaságos megoldás, amelyre a világnak szüksége van!

lelkendezett Moreno.

(Plantbased News)

(fotó: Wikipédia)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon