Újabb zöld kötvény a piacon
Újabb zöld kötvény a piacon

Budapest Alapkezelő közleményéből arról értesülhetünk, hogy  a globális megatrendekre reflektáló NEXT alapcsaládjának új tagját indította el októberben a cégcsoport Budapest NEXT Fenntartható Környezet Alap néven.

A környezeti, társadalmi és vállalatirányítási témaköröket integráló és érvényesítő ESG (Environmental, Social, Governance) szemlélet, valamint az erre építő alapok az elmúlt években a befektetések világában is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A személetmód a pénzügyek területén a zöld hitelektől kezdve a zöld kötvényeken át egészen a részvénybefektetésekig is megjelenik. Magyarországon is emelkedik azoknak a befektetőknek a száma, akik számára kiemelt cél az elérendő profiton túlmenően, a környezet fenntarthatóságának támogatása a befektetési döntésein keresztül. Az erre az igényre életre hívott Budapest NEXT Fenntartható Környezet Alapban az indulása óta már 1,6 milliárd forintot kezelnek.

A NEXT olyan vállalatok teljesítményéből kívánja részesíteni befektetőit, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre mindennapi működésük során. Emellett elkötelezettek a globális ökológiai egyensúly fenntartásában, illetve olyan technológiákat és termékeket fejlesztenek, használnak és értékesítenek, amelyek környezeti szempontból a fenntartható fejlődést segítik elő. A részvénybefektetések kiválasztásánál olyan szempontokat vesznek figyelembe, mint a károsanyag-kibocsátás, az alternatív energiahordozók felhasználása, a víz- és hulladékgazdálkodás, a nyersanyagforrások fenntartható kezelése és a klímaváltozás mérséklése.

A Budapest NEXT Fenntartható Környezet Alap három devizában (HUF, EUR, USD) érhető el. A magasabb hozam reményében az átlagosnál nagyobb kockázat vállalására hajlandó, elsősorban hosszútávú befektetésekben gondolkodó ügyfelek számára lehet optimális – Kovács Ildikó, a Budapest Alapkezelő elnök-vezérigazgatója szerint.

(portfolio.hu)

search icon