Váczi Gergelyt a gyerekei is környezetvédelemre nevelik
Váczi Gergelyt a gyerekei is környezetvédelemre nevelik

Váczi Gergely, a TV2 műsorvezetője és Greendex JövőIdőben vloggere, kétgyermekes apuka lelkes híve a környezetvédelemnek, a zöld megoldásoknak, ezért is vállalta örömmel, hogy a HybridCycle kezdeményezés mellé álljon. A HybridCycle a hulladék alternatív újrafelhasználását népszerűsíti hazánkban, többek között Tiszta Balaton, tiszta művészet elnevezésű programjával, melynek keretében balatoni strandokon tartottak gyerekeknek foglalkozásokat, ahol megtanulhatták, hogyan lehet újrahasznosítani sokféle kidobásra szánt dolgot.

Váczi Gergely a Bors magazinnal megosztotta, mit tanult a nyári szünetben lányaitól és a HybridCycle programjain a fenntarthatóság témakörében.

Az én generációmnak nem természetes annyira a szelektív hulladékgyűjtés, mint például a mostani gyerekeknek, hiszen mi nem így szocializálódtunk. A lányaim sokat tanulnak erről az iskolában, s engem is nevelnek. A nyaralás alatt ők maguk alakítottak ki egy hulladékgyűjtő szigetet, ahol szelektíven gyűjtöttük a szemetet. Otthon sajnos erre csak úgy van lehetőség, hogy elvisszük a papírt és a műanyagot. Több balatoni strandon is részt vettünk a szervezett workshopokon a lányokkal, s csak ámultunk, mennyi hasznos tárgy gyártható abból a szemétből, amit a szervezők a balatoni fesztiválokon gyűjtöttek össze: dobozok, palackok, borosdugók.

Ha a műsorvezető pozitív tapasztalatai meghozták mások kedvét is a HybridCycle workshopjaihoz, jó hír, hogy Tiszta Balaton, tiszta művészet programsorozat jövőre is folytatódik, addig pedig más programokat is terveznek a HybridCycle házatáján.

(Bors)

search icon