Változások a lakossági napelempályázatban – még többen kaphatnak támogatást
Változások a lakossági napelempályázatban – még többen kaphatnak támogatást

A Kormány megemeli a lakossági napelem pályázat első ütemének keretösszegét, hogy minden jogosult pályázó támogatást kaphasson. – írja közleményében a Pályázati Portál.

Tavaly decemberben a Kormány a Helyreállítási Terv keretében pályázatot indított, amelyben az átlagjövedelem alatti háztartások 100%-os támogatást kaphatnak napelem telepítésére, illetve komplex, megújuló energián alapú fűtéskorszerűsítésre.

A cél az, hogy a háztartások környezetszennyező fűtési rendszereit megújuló energiaforráson alapuló, modern és környezetkímélő megoldások váltsák ki, ezzel a háztartások olcsó, saját maguk által termelt áramhoz jussanak.

Mivel a pályázat első üteme a vártnál is nagyobb népszerűségnek örvendett, ezért a támogatási keretösszeg mellett a pályázati felhívás módosításával próbálják elősegíteni, hogy minél többen részesülhessen a támogatásból.

Ahogy a Pályázati Portál közleményében írják, a keretösszeg módosításával akár mindenki támogatáshoz juthat majd, aki a benyújtott pályázata alapján arra jogosult. Tehát nem elért pontszámok, hanem a jogosultsági feltételek teljesítésülése alapján születnek meg a támogatói döntések.

További könnyítés, hogy az energetikai fejlesztések megvalósítására fél évvel, illetve nyolc hónappal több ideje lesz a pályázóknak, mivel a projektek megvalósítási határideje is módosul. A szállítói előleg igénylésre vonatkozó szabályok egyszerűsítésével pedig csökkennek a kivitelezők adminisztratív terhei, annak érdekében, hogy a nyertes háztartások korszerűsítés minél előbb megkezdődhessen.

search icon