Változó trendek mellett folyamatos növekedés az elektromos autók világában
Változó trendek mellett folyamatos növekedés az elektromos autók világában

2020-ban Európa vette át a vezető helyet az elektromosautó-piacon, ráadásul már nem a Tesla modellje volt a legkelendőbb, így a kontinens autóipara jó helyzetből fordulhat rá a következő évekre.

Tavaly már több elektromos autót adtak el kontinensünkön, mint a világ legnagyobb autópiacának számító Kínában, emögött pedig, ahogy a korábban már megírtuk elsősorban az játszott komoly szerepet, hogy a kontinens kormányai komoly erőfeszítéseket tettek azért, hogy növeljék az elektromos meghajtású autók (EV) terjedését.

A Portfolio.hu szemlézte egy autóipari elemző friss jelentését, amiből az is kiderült, hogy Európa legnépszerűbb elektromos autója már nem a 2019-ben győztes Tesla Model 3, hanem a Renault Zoe. A Tesla egyébként az egyetlen gyártó volt, melynek csökkentek az eladásai Európában, amiben valószínűleg az is közrejátszott, hogy a koronavírus okozta szállítási és gyártási problémáknak jobban ki volt téve a kaliforniai cég.

A vásárlók körében egyébként úgy tűnik, hogy a SUV-k a legnépszerűbbek, ezek jelentik a növekedés motorját melyek az összértékesítés 27%-át tették ki.

Az európai eladások gyors növekedésében egyébként a kontinens cégei is nagyban érdekeltek, mert az Európai Unió súlyos büntetésekkel sújtja azokat a cégeket, melyek nem tesznek eleget az emissziós céloknak. Így járt például a Volkswagen is, amelynek 100 millió eurós bírságot kell majd fizetnie, mert nem teljesítette a 2020-as célt.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(portfolio) Borítókép: renault.hu

search icon