Von der Leyen: Európának és az Egyesült Államoknak össze kell fognia az éghajlatváltozás elleni küzdelemben
Von der Leyen: Európának és az Egyesült Államoknak össze kell fognia az éghajlatváltozás elleni küzdelemben

Az Európai Bizottság elnöke szerint a éghajlatváltozás elleni sikeres globális küzdelemhez minden országra szükség van, és a transzatlanti összefogás globális mérce lehet ehhez.

Ursula von der Leyen a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia online fórumán elmondta, biztos abban, hogy az unió által 2050-ig elérni kívánt nulla károsanyag-kibocsátás megvalósítása iránti közös transzatlanti elkötelezettség új globális mércévé tenné a klímasemlegességet.

Az éghajlatváltozás elleni sikeres globális küzdelemhez másokra is szükség van. Minden országnak meg kell felelni az ambícióknak Dél-Koreától Japánig, Dél-Afrikától Kínáig.

–mondta Ursula von der Leyen

A bizottsági elnök arról is beszélt, hogy az uniónak és az Egyesült Államoknak egyeztetniük kell a digitális piac új keretrendszerét, hogy korlátozzák a nagy technológiai vállalatok világszintű befolyását.

Együtt létrehozhatnánk egy digitális gazdaságra vonatkozó új, világszerte érvényes szabálykönyvet, amely az értékeinken, az emberi jogokon, a pluralizmuson, a befogadáson és a magánélet védelmén alapulna.

Véleménye szerint biztosítani kell, hogy ami a valós világban törvényellenes, az az online világban is illegális legyen. Világos követelményekre van szükség, az internetes cégeknek pedig vállalniuk kell a felelősséget az általuk terjesztett, népszerűsített és az eltávolított tartalmakért is.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(MTI)

search icon