Washington újra a klímaváltozás elleni harc frontvonalába állna
Washington újra a klímaváltozás elleni harc frontvonalába állna

Mindezt egy kétnapos online csúcstalálkozóval kezdenék, melyre Joe Biden amerikai elnök a világ 40 vezetőjét hívta meg, köztük Hszi Csin-ping kínai és Vladimir Putyin orosz államfőt.

A csúcstalálkozó kezdetéig, melynek dátuma szimbolikusan április 22-e, a Föld napja, az Egyesült Államok nyilvánosságra fog hozni egy ambiciózus 2030-ra vonatkozó kibocsátási célt, mely reményeik szerint arra ösztönzi majd a többi résztvevőt, hogy ők is emeljék saját céljaikat.

A Fehér Ház közleménye szerint a csúcstalálkozón olyan megoldásokat is bemutatnak majd, melyek a klímaváltozás elleni küzdelem nyomán új munkahelyeket teremthetnek, innovatív technológiák fejlesztését segíthetik elő és támogathatják a kiszolgáltatott helyzetű országokat a klímaadaptációban.

A találkozóra a világ GDP-ének 80%-át adó 17 állam vezetője mellett az éghajlati válságnak legjobban kiszolgáltatott országokat is meghívták.

Az új amerikai elnök legfontosabb teendőjének tekinti a klímaváltozás ellen harcot, melynek keretében szeretné elérni, hogy 2035-re a belföldi energiaszektor klímasemleges legyen, valamint más országokhoz hasonlóan 2050-re az teljes gazdaságot is kibocsátásmentessé tenné.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(Guardian)

search icon