Hogyan lehet minél hamarabb klímasemleges Európa?
Hogyan lehet minél hamarabb klímasemleges Európa?

Az Európai Bizottság javaslata szerint a tagállamok és az ipari szereplők közti partnerség lehet a kulcsa a minél gyorsabb zöld átmenetnek és az európai gazdaság nagyobb ellenállóképességének.

Tíz új európai partnerség létrehozását javasolja az Európai Bizottság, amelyhez az unió közel 10 milliárd euró összegű finanszírozást fog biztosítani. Ezt az összeget a partnerek legalább ezzel megegyező összegű beruházással egészíthetik majd ki, miközben az együttes ráfordítás várhatóan további beruházásokat mozgósít majd.

Az ipari szereplőkkel tervezett partneri kapcsolat célja, hogy a köz- és magánforrások mozgósítása révén javítsák és felgyorsítsák az új innovatív megoldások kifejlesztését és térnyerését a különböző ágazatokban, mely további pozitívumként kedvező hatást gyakorol majd a foglalkoztatásra, a környezetre és a társadalomra.

A partnerség a köz- és a magánszféra szereplőinek széles köre előtt nyitva áll, mint például az iparvállalatok, az egyetemek, a kutatószervezetek, a helyi, regionális, nemzeti vagy nemzetközi közintézmények, valamint a civil társadalmi szervezetek, köztük alapítványok és nem kormányzati szervezetek előtt.

A javasolt partnerségi kapcsolatok céljai között helyet kapnak többek között a technológiai fejlesztések, vagy az olyan kihívásokkal szembeni felkészülés, mint amilyen a koronavírus-járvány.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(MTI)

search icon