Egy új könyvkiadó felkarolná a természettel foglalkozó írókat
Egy új könyvkiadó felkarolná a természettel foglalkozó írókat

A Mókusugrás című könyv kiadója, az Equibrilyum Könyvkiadó bejelentette, hogy inkubátorként karolná fel a fenntarthatóság témájával foglalkozó írókat.

A Mókusugrás című könyvről, és szerzőjéről, Jakabovics Tiborról már korábban írtunk. Jakabovics Tibor, az 55 éves vegyészmérnök szabadidejében megszállottan fákat ültet. Mára egy egész erdő nőtt ki a keze nyomán. A mindennapos faültetés rituáléja új érzéseket és gondolatokat hívott életre benne a természetről, a tudományról, egyéni életútjáról és az ember jövőjéről. Erről mesél könyvében sok-sok humorral, fantáziával, réges-régi emlékekkel nagyszülei falujából, valamint elképesztő, mégis elképzelhető víziókkal egy olyan jövőről, amely élhetőbb lesz a mánál.

A november 11-i sajtóeseményen, ahol Scherer Péter színművész olvasott fel a könyvből, többek között Kolozsy Balázs az Equibrilyum Könyvkiadó vezetője is bemutatta a kiadó filozófiáját. A nonprofit jelleggel működő kiadót Jakabovics Tibor hívta életre, azért hogy könyvei megjelentetését saját kézbe vegye, de ezen felül kimondottan céljuk, hogy inkubátorként karolják fel az olyan új alkotókat és műveket, amik szintén a környezetünkkel és a fenntarthatósággal foglalkoznak. Éppen ezért 2022-es év első negyedévében pályázatot hirdetnek meg ezzel a céllal.

A Mókusugrás hangoskönyve Scherer Péter hangján hallható

Dr. Z. Karvalics László, a Mókusugrás olvasószerkesztője elmondta, hogy népszerűek az ilyen témában születű munkák, de jellemző az önismétlés is, ezért szükség van új írókra. Azt is elmondta, hogy Jakabovics könyve inkább szépirodalmi szövegként értelmezhető, és azoknak ajánlja, akik az ilyen könyvekre nyitottak.

A Kiadó minden könyve FSC minősítésű papír felhasználásával készül, azaz tudatos erdőgazdálkodásból származik. Mivel a papírgyártás, a nyomtatás és a szállítás máshogyan is terheli a környezetet, az Equibrilyum Könyvkiadó a jövőben még kevesebb szennyezéssel járó, zöld nyomdatechnológiai megoldások bevezetését is tervezi.

search icon