A vegánokra kevésbé veszélyes a koronavírus?
A vegánokra kevésbé veszélyes a koronavírus?

Egy hat országban végzett friss kutatás szerint a vegánok és a peszkatáriánus (halat is fogyasztanak) étrendet követők esetében enyhébb tünetekkel jelentkezhet a koronavírus.

A vizsgálatban a vírusnak leginkább kitett egészségügyi dolgozók vettek részt hat országból. Közülük 2300-an nem fertőződtek meg a betegséggel, 568-an viszont igen. Ahogy a Sky cikke nyomán írja a Telex, azok a megkérdezettek, akik nem ettek állati eredetű termékeket 73%-al százalékkal kisebb valószínűséggel betegedtek meg súlyosan a koronavírustól, míg a húst nem, de halat fogyasztók között ez a mutató 59% volt.

Az 568 megbetegedett közül 46-an mondták magukról azt, hogy vegán vagy peszkatáriánus étrendet követnek. Az összes megbetegedett vizsgált személy közül 138 mondta, hogy közepes vagy súlyos tüneteket tapasztalt, 430-an pedig csak könnyebb tünetekről számoltak be.

Fontos megjegyezni viszont, hogy a kutatás önbevallásos vizsgálattal folyt, így mind a tünetekre, mind az étrendre vonatkozóan lehet eltérés a valóság és a rögzített adatok között.

Ezzel együtt nem csak magunknak, de a bolygónak is jót teszünk azzal, ha étrendünkben nagyobb teret engedünk a növényi alapú étkezésnek. A Greendex ennek népszerűsítésére indította el a Felelős Gasztrohőssel közös sorozatát, a Meatless Monday-t, mely ezen a héten a zöldbabbal foglalkozik.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon