A GreenGo eddig 700 fát ültetett felhasználói közösségének segítségével Budapesten

A GreenGo eddig 700 fát ültetett felhasználói közösségének segítségével Budapesten
A GreenGo eddig 700 fát ültetett felhasználói közösségének segítségével Budapesten

A Greendex több ízben is beszámolt már a magyar közösségi autómegosztó cég Gurulj a Fákért nevű kezdeményezéséről, melynek keretében a programhoz csatlakozó felhasználók segítségével eddig több mint 700 fát ültettek a fővárosban.

Januári indítása óta 5000 órán keresztül használták az e-autós szolgáltatást a programhoz csatlakozók, melynek keretében minden vezetéssel töltött percük után 1 forint landolt a fák ültetésére szánt kasszában, amit a GreenGo saját költségére megduplázott.

Eddig már nagyjából 1500-an kapcsolódtak be a gyűjtésbe, ők összesen közel 100 000 kilométert tettek meg bő 2 hónap alatt elektromos autóval azért, hogy még több fa legyen Budapesten. Hogy jobban elképzelhetővé tegyük ezt az óriási távolságot, ez nagyjából annyi, amivel két és félszer körbe lehetett volna autózni a Földet.

Az elmúlt bő négy évben összetartó közösség alakult ki a GreenGo körül. Amikor a negyedik születésnapunkra tavaly novemberben 500 fát ültettünk a 10 millió Fa Alapítvány segítségével, a felhasználóink pozitív visszajelzéseiből tudtuk, hogy a következő faültetési akciónkba már őket is szeretnénk bevonni.

– mondta a Gurulj a Fákért kampány ötletéről Michaletzky Bálint, GreenGo ügyvezetője

A kezdeményezés sikerét látva a cég úgy döntött, meghosszabbítja a programot. Első körben szeptember végéig folyik majd a gyűjtés, amelyet az őszi faültetésre fordítanak majd, az akció pedig a GreenGo tervei szerint folytatódik tovább a jövőben is. A zöldítés mellett elkötelezett cég természetesen ezután is megduplázza majd a faültetésre gyűjtött összeget.

A klímaváltozással kapcsolatos legfrissebb tudományos eredmények azt igazolják, hogy faültetéssel lehet leggyorsabban reagálni a kialakult helyzetre. A városban elültetett fák lombkoronáinak óriási jelentősége van: oxigént termelnek, lekötik, szűrik a szennyező anyagokat, védelmet nyújtanak a zaj, a rázkódások és a rezgések hatásai ellen is, amellyel még a környező lakóépületeket is védik.

–tette hozzá Bojár Iván András, a 10 millió Fa alapítója.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon