A KanyarGO segít, ha fenntartható helyeket látogatnál a Dunakanyarban
A KanyarGO segít, ha fenntartható helyeket látogatnál a Dunakanyarban

A Balatoni Gasztrotérkép és Green Guide Budapest nyomdokaiba lépve elkészült a Dunakanyar útikalauza is, a KanyarGO. A kiadvány segítségével olyan helyeket látogathatunk meg, amelyek vállalják, hogy mindent megtesznek a Dunakanyar emberi léptékű fejlődéséért, így a régió egy új arcát ismerhetjük meg, ahol a térképen szereplők együtt tesznek a fenntartható jövőért.

A térképet az Egymeder Csoport és a DunakanyarGO turisztikai portál állította össze. A csoport alapítója, Pálfai Domokos szerint a kiadvány egy válasz arra, hogy a Dunakanyart tömegturizmus fenyegeti: a Dunakanyar mint turisztikai régió eddig is nagyon közkedvelt volt, de óriási robbanás előtt áll, hiszen egyre nagyobb figyelmet kap, egyre több turista érkezik, ami feszültségekhez vezet.

A térképet száz helyen teszik elérhetővé Visegrádtól Vácon át egészen Zebegényig. Pálfai szerint a környék vállalkozásai, egyesületei és alapítványai a KanyarGo térképpel szerették volna felhívni a figyelmet arra, hogy nagyon sokan szeretnének többet tenni a környezetért és a környezetükben élőkért. Ebből jött az ötlet, hogy a közös platform az a fenntarthatóság és a fenntartható ember- és természetközeli turizmus megteremtése.

(Inforadio)

(fotó: KanyarGO)

search icon