A kerékpár egyre nagyobb teret hódít a fővárosban
A kerékpár egyre nagyobb teret hódít a fővárosban

A Magyar Kerékpárosklub közleményéből kiderül, hogy egymás után dőlnek a bringás rekordok Budapesten, ami mögött valószínűleg a városszerte zajló felújítások miatti torlódások állnak.

A Budapesti Közlekedési Központ számlálói a város több pontján mérik a bringások számát. A nyilvánosan elérhető adatokból kiderül, hogy

•a budai rakparton a múlt hét keddi rekord után ezen a héten újabb rekord született, összesen 7660 ember bringázott itt szerdán,
•közben a Hungária körúton még arra sem volt idő, hogy a Kerékpárosklub konstatálja az előző rekordot, azt rögtön felül is múlta a szerdai 2219 bringásról szóló adat,
•míg az Árpád híd szerdai 4008 kerékpározójánál csak egy kivételes esetben mértek többet, amikor ott ment el a 2018-as I bike Budapest bringás felvonulás.

A kerékpárosok számának gyors növekedése mögötti okok nem derülnek ki az adatokból, arra azonban lehet következtetni, hogy összefüggésben állhat a fővárosi felújítási munkákkal.

Ahogy a Kerékpárosklub írja, felújítás miatt lezárták a 3-as metrót, június közepétől pedig a Lánchíd és a pesti alsó rakpart egy szakasza sem járható, a Blaha Lujza téren is útszűkület várható, valamint a Nyugati pályaudvart is több hétre becsukják.

A bringás szervezet próbál segíteni azoknak, akiknek elegük van a dugókból. Többek között hasznos kerékpáros térképekkel és kerékpárvásárlási tanácsokkal is szolgál az érdeklődőknek.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

Borítókép – facebook.com/ibikebudapest

search icon