Az amerikai hadsereg harcba száll a bolygó megmentéséért

Az amerikai hadsereg harcba száll a bolygó megmentéséért
Az amerikai hadsereg harcba száll a bolygó megmentéséért

Az amerikai hadsereg közzétette első klímastratégiáját az éghajlatváltozás elleni küzdelem felgyorsítására irányuló erőfeszítések részeként.

Christine Wormuth, a hadsereg minisztere a fejleményeket kommentálva elmondta: „Most van itt az ideje, hogy foglalkozzunk az éghajlatváltozással. A klímaválság hatásai megviselik az ellátási láncokat, károsítják az infrastruktúrákat, és növelik a természeti katasztrófák és a szélsőséges időjárás miatt a hadsereg katonáira és családjaira leselkedő kockázatokat”.”

Az amerikai hadsereg stratégiája a következő:

  • 2035-ig minden létesítményében mikrohálózatot telepítése.
  • 2030-ra szén-dioxid-mentes helyszíni energiatermelés biztosítása minden telephelyén.
  • A hadsereg összes épületéből származó üvegházhatású gázkibocsátás 50%-os csökkentése 2032-ig a 2005-ös alapszinthez képest.
  • A hadsereg létesítményeinek nettó nulla üvegházhatásúgáz-kibocsátásának elérése 2045-re.
  • 2027-re teljesen elektromos meghajtású, nem taktikai célú, könnyű tehergépjárművekből álló flotta, 2035-re pedig teljesen elektromos meghajtású, nem taktikai célú járművekből álló flotta üzembe állítása.
  • A legfrissebb éghajlati és környezetvédelmi tudományos eredmények beépítése az állomásoztatással, építéssel és telepítéssel kapcsolatos döntésekbe.

Az amerikai hadsereg által használt villamos energia 2020-ban 4,1 millió tonna üvegházhatású gázzal járult hozzá az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásához, ezért az új stratégia lehetővé teszi, hogy kulcsszerepet játsszon az szén-dioxid-mentesítésben és a környezet fenntarthatóságában – olvasható a közleményben.

Forrás (smart-energy.com)

search icon