Bulizzunk egy nagyot a felelős állattartásért!
Bulizzunk egy nagyot a felelős állattartásért!

A magyar beatzene hőskora címmel jótékonysági koncertet rendez a Rex Kutyaotthon Alapítvány február 2-án az újpesti UP Rendezvénytéren. A koncert teljes bevételét a most épülő Felelős Állattartás Háza befejező munkálataira fordítják.

Pomázi Zoltán, az egykori Tolcsvay Trió és a jelenleg is működő Bojtorján együttes énekese a magyar beatzene 60-as, 70-es és 80-as éveit idézi majd fel a Rex Kutyaotthon Alapítvány jótékonysági műsorában – tájékoztatta az alapítvány az MTI-t. A február 2-án, az újpesti UP Rendezvénytéren tartott koncerten várhatóan ismert Illés-, Fonográf-, Tolcsvay- és Bojtorján-dalok csendülnek majd fel.

Pomázi mellett fellép még Schaffer Edina, a Neoton Família volt háttérénekese, jelenleg az Új Bojtorján együttes tagja, aki hegedűn, mandolinon és gitáron fog játszani, valamint énekelni hallhatjuk. Számíthatunk még Zboray Miklósra, a Napoleon Boulevard együttes tagjára, aki tizenkét húros gitárját fogja megszólaltatni. Az előadást néhány kordokumentum teszi színesebbé, korabeli rádiós és televíziós hírek, archív hangfelvételek lesznek várhatóan lejátszva a közönségnek, így a megfelelő történelmi háttér is biztosítva lesz a koncerten elhangzó dalokhoz. A műsor időtartama körülbelül másfél óra (2×45 perc) egy szünettel. A támogatójegyek egységes áron, 8500 Ft-ért vásárolhatók meg.

A műsorban persze az a legjobb, hogy a kifizetett jegy árával a felelős állattartást támogathatjuk, hiszen az alapítvány az est teljes bevételét a most épülő Felelős Állattartás Háza befejező munkálataira fordítja. Az alapítvány úgy véli, az állatvédelem számos problémájára hosszú távon csakis az állatokkal kapcsolatos szemléletváltás kínálhat megoldást. A Rex Állatszigeten hamarosan megépülő Felelős Állattartás Háza ebben a misszióban úttörő szerepet fog betölteni, viszont a beruházás teljes megvalósítása elképzelhetetlen lenne társadalmi összefogás nélkül.

Az idén megnyíló élményközpontú oktatási létesítményben évente akár 100 ezer látogató is megfordulhat. Itt kap majd helyet az ország első tematikus fajismertető és állattartással kapcsolatos ismereteket bemutató interaktív kiállítása, valamint az egyes állatfajokról szóló ismeretterjesztő programok is ezen a helyen lesznek megrendezve.

Fontos, hogy mi is felelős állattartók legyünk, ha úgy döntünk, hogy örökbe fogadunk egy menhelyi kutyát vagy macskát. Mindemellett az sem árt, ha állattartóként is a fenntarthatóságra törekszünk, és fellépünk például az ellen, hogy macskáink vadmacskákkal keveredjenek, hiszen ha nem tesszük, hígabb lesz a vadmacskák genetikailag tisztavérű csoportja. A fenntarthatóság további fontos tudnivalóiról a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expó Your Planet nevű kiállításán hallhattunk.

Forrás: MTI
Kiemelt kép: Canva

search icon