E-rollerrel suhanunk a génszerkesztett mamutbébik világában
E-rollerrel suhanunk a génszerkesztett mamutbébik világában

A múlt adásban bővebben kitárgyaltuk a rollerezés kérdéskörét, de mivel azóta újabb fejlemények történtek, néhány mondat erejéig újra elővesszük a témát. Szóba kerül Budapest új közösségi megosztáson alapuló rollerszolgáltatója, és a közeljövőben várható jogszabály-módosítás is, mely remélhetőleg szabályozza majd az egyelőre jogi szürkezónában tartózkodó elektromos rollerek használatát.

Tekerjük körbe a Balcsit!

Innen pedig suhanunk tovább a Balatonra, amit Bence idén, mint oly sok éve mindig, újra körbetekert. Erről mesél egy kicsit, és azt is megtudjuk, hogy bár hamarosan teljesen körbeér a Balaton körüli bringaút, még korántsem jelenthető ki, hogy mindenhol szuper körülmények közt tekerhetünk. Ezzel együtt mégis arra buzdítunk mindenkit, hogy akár még idén ősszel, vágjon neki a tókerülésnek!

Feltámasztják a mamutokat?

Komoly vitákat generált olvasóink körében a mamutok feltámasztásának szándékáról szóló írásunk, így egy kicsit szóban is boncolgattuk a témát. Néhányan örülnének az Andrássyn grasszáló T-rexeknek, mások etikai aggályokról beszélnek a génszerkesztésen és/vagy génmódosításon alapuló eljárások kapcsán. Vajon kinél van az igazság?

Vaddisznók a hátsókertben?!

Addig is, amíg a sok beaglenyi sújt nyomó mamutokkal kell majd szembenéznünk a magyar prérin, itt vannak nekünk a saját, őshonos vadorzóink. Mit tudunk a vaddisznókról, mit érdemes tudni róluk és mi a teendő, ha összefutunk velük? (spoiler: ne fuss el)

search icon