Egész hétvégén szabadon sétálhatunk az Andrássyn!
Egész hétvégén szabadon sétálhatunk az Andrássyn!

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a Föld napja alkalmától vasárnap estig teljes hosszában megnyitják a gyalogosok előtt az Andrássy utat és a városligeti Kós Károly sétányt.

A pesti alsó rakpart már közel egy hónapja, újra szabadon sétálható hétvégente, ezen a hétvégén pedig a Föld napja alkalmából csatlakozik hozzá a Kós Károly sétány, valamint az Andrássy út is.

A gépjárművek elől már ma hajnalban lezárták az utakat és egészen vasárnap este 22 óráig csak a gyalogosoké, kerékpárosoké és más eszközökkel közlekedőké a terep.

Az Andrássy úton a keresztirányú forgalom a Bajza utcánál, a Kodály köröndnél, az Izabella utcánál, az Oktogonon és a Nagymező utcánál haladhat át.

https://www.facebook.com/bkkbudapest/posts/4125192740872516

A lezárások a közösségi közlekedést is érintik, a BKK közleménye szerint a 105-ös busz módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Podmaniczky utcán át jár. A buszok a 72M trolibusz Bajcsy-Zsilinszky úti és Podmaniczky utcai megállóiban állnak meg, valamint a Honvédkórháznál létesített ideiglenes megállóhelyen; a Hősök tere ez utóbbi megállóból érhető el gyalogosan.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon