Éghajlatváltozással kapcsolatos társadalmi hozzáállásról készült kutatást díjaztak
Éghajlatváltozással kapcsolatos társadalmi hozzáállásról készült kutatást díjaztak

Egy környezetpszichológust tüntettek ki a Brit Birodalom Rendjével az éghajlati válság közvélemény általi megítélésével és a fogyasztói magatartás megváltozott mintáival kapcsolatos kutatásaiért.

Lorraine Whitmarsh, a Bath Egyetem professzora a húsfogyasztás, az energiafelhasználás, a hulladékcsökkentés és az alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiák területén végzett munkájáért kapta az elismerést.

A kutató 2021-ben csatlakozott a Climate Crisis Advisory Grouphoz, amely a politikai döntéshozóknak ad tanácsot a nettó zéró kibocsátású jövőre való áttérés stratégiájában. Whitmarsh professzor azzal kapcsolatban ad tanácsokat, hogy a kormány hogyan segítheti a lakosságot az alacsony szén-dioxid-kibocsátású magatartásra való átállásban, valamint az éghajlatváltozással kapcsolatos kommunikációban.

Whitmarsh professzor azt mondta: “Az éghajlatváltozás terén végzett munkánk elismeréseként nagy örömmel fogadtam ezt a kitüntetést. Azután az év után, amikor az Egyesült Királyság adott otthont a Cop26-nak, és több ország tett ambiciózus ígéretet a nettó nulla kibocsátás elérésére, biztató, hogy a társadalomtudományok szerepét a hőmérséklet emelkedése elleni küzdelemben ilyen módon elismerik és értékelik.

Forrás (independent)

search icon