Együttműködési megállapodással erősödhet az ürge- és vadmacskavédelem hazánkban
Együttműködési megállapodással erősödhet az ürge- és vadmacskavédelem hazánkban

A Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatait. Aláírt együttműködési megállapodásuk szerint kiemelt figyelmet fordítanak a fajvédelmi feladatokra, a természeti nevelésre és a társadalmi szemléletformálásra.

A megállapodással a két szervezet elsődleges célja, hogy elősegítsék Magyarország természeti értékeinek megőrzését, a környezeti és természeti nevelés, valamint a társadalmi szemléletformálás elősegítésére irányuló, közös stratégiai céljaik megvalósulását.

Az együttműködésben végzett tevékenység magában foglalja a közös szakpolitikai célok meghatározását, együttes fellépést e célok elérése érdekében, valamint a társadalom és azon belül az egyes specifikus érdekcsoportok ismereteinek bővítését, tájékoztatását.

A közös tevékenységek során kiemelt szerepet kap az év emlőse kezdeményezéshez kapcsolódó feladatok magas szintű megvalósítása, amely az idei évben a vadmacska és a hozzá kötődő természetvédelmi, tudományos tevékenység népszerűsítése.

A szakterületet érintő kutatási tevékenységek során egymás támogatása, közös pályázat benyújtása, őshonos fajok, mint természeti értékek megőrzéséhez kötődő kutatási és gyakorlati tevékenységek összehangolása, közös kiadványok összeállítása, a természetvédelemhez és a biológiai sokféleség megőrzéséhez kapcsolódó rendezvények szervezése, szemléletformálási és oktatási tevékenységhez kapcsolódó ifjúsági pályázatok lebonyolítása mind az együttműködés részét képezi.

Bolygónk gazdag élővilágának megismerése, óvása és megőrzése kiemelt téma volt a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expón. A Your Planet elnevezésű kiállításon az érdeklődők megtudhatták, hogy miként tehetnek lépéseket egy fenntarthatóbb élet felé, hogy ilyen módon részt vegyenek a természet védelmében.

Forrás: Budakeszi Vadaspark
Kiemelt kép: Canva

search icon