A felelős állattartás fontosságát hangsúlyozza a rendőrség a túl sok kutyatámadás miatt
A felelős állattartás fontosságát hangsúlyozza a rendőrség a túl sok kutyatámadás miatt

Kisgyermek és idős asszony is megsérült az elmúlt héten Zalában, ahol több súlyos kimenetelű kutyatámadás is történt a nem megfelelő állattartás következtében.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint Pókaszepetken egy 76 éves nőre támadt rá egy kutya, miután a nyitott kertkapun keresztül kifutott az udvarról. Az eb megharapta, és az árokba lökte az idős asszonyt, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Mihályfán egy négyéves gyerek szaladt oda egy pórázon vezetett bernáthegyihez. Az eb ijedtében úgy megharapta a kisfiú kezét, hogy a gyermek súlyosan megsérült. A két kutya gazdája ellen büntetőeljárás indult gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt.

Söjtörön három kutya futott ki az utcára egy családi ház nyitott kapuján keresztül, az állatok az újságkihordót tartották sakkban. A rendőrök a kutyával veszélyeztetéssel kapcsolatos szabálysértés miatt jelentették fel az állatok gazdáját.

A zalai rendőrök azt is hangsúlyozták: az állattartók felelősséggel tartoznak kutyáik cselekményeiért, és kötelesek az általuk okozott mindennemű kárt megtéríteni. Ezért is fontos szabály, hogy olyan tartási körülményeket kell biztosítani az ebeknek, hogy azok ne tudjanak elkóborolni, kiszökni, és hogy ne támadjanak rá más emberekre.

Kizárólag a felelős állattartás fenntartható! A fenntarthatóság további fontos tudnivalóiról a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expó Your Planet nevű kiállításán hallhattunk.

Forrás: MTI
Kiemelt kép: Canva

search icon