Hamarosan látható az új dokumentumfilm a klímabarát táplálkozásról világsztárok támogatásával
Hamarosan látható az új dokumentumfilm a klímabarát táplálkozásról világsztárok támogatásával

Az Eating Our Way To Extinction című, Kate Winslet, Oscar-díjas színésznő által narrált dokumentumfilm szeptemberben kerül az Egyesült Államok és Nagy-Britannia egyes mozijaiba, egy estés vetítés keretében. A film arról szól, hogy az élelmiszer-választásainknak óriási hatása van a klíma- és ökológiai válságra.

A szinopszis szerint a film globális utazásra viszi a nézőket „az Amazonas esőerdeinek mélyétől a tajvani hegyekig”, hogy „feltárja a kemény igazságokat” a klímaválságról és az élelmiszereknek ebben játszott szerepéről, miközben lerántja a leplet a vegánsággal és a növényi alapú étrenddel kapcsolatos mítoszokról is. Az igazság feltárásában olyan nagy nevek szerepelnek, mint Tony Robbins, Richard Branson és Dr. Sylvia Earle, a NOAA korábbi vezetője, világszerte ismert felfedező és környezetvédő. Rajtuk kívül pedig elismert tudósok, többek között Dr. Marco Springmann, az Oxfordi Egyetemről, Peter Wadhams, a Cambridge-i Egyetem professzora és Dr. Tara Garnett, a Food Climate Research Network vezetője

Bár az Eating Our Way To Extinction figyelmeztet a közelgő válságra, amellyel a világ már most is szembesül, az egyre gyakoribbá váló aszályoktól és hőhullámoktól kezdve az olyan fokozódó katasztrófákig, mint a hurrikánok és az erdőtüzek képében, a film üzenete a reményről szól. Azzal, hogy a nézők megismerhetik a tudomány álláspontját és az adatokat arról, hogy a hús- és tejtermelésben gazdag táplálkozásunk hogyan okozza az ökológiai károkat, a film célja, hogy az embereket éghajlatbarát táplálkozásra ösztönözze.

A hollywoodi sztár, Leonardo DiCaprio is támogatta a filmet, melyet szerinte „a jövő generációi azt kívánják majd, hogy mindenki ma nézze meg”.

(GreenQueen)

(fotó: pexels – ArtHouse)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon