Holnap zajlik majd a Shoot4Earth filmmaraton
Holnap zajlik majd a Shoot4Earth filmmaraton

Ahogyan erről már mi is beszámoltunk, április 17-én, azaz holnap zajlik a „Shoot4Earth – Forgass a Földért!” szemléletformáló filmmaraton. A magyar kezdeményezésű filmkészítő versenyre az esemény holnap délelőtti indulásáig lehet jelentkezni.

A program célja, hogy a környezetbarát életmód és a fenntarthatóság mellett elkötelezett alkotókat rövidfilm készítésére buzdítsa, melyek által fel tudják hívni a figyelmet arra, hogy a mindennapokban egy kis odafigyeléssel, takarékossággal és tudatossággal mennyi mindent tehetünk környezetünk megóvásáért.

A versenyre ezen a linken lehet regisztrálni.

A rendezvényt idén a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) is támogatja. Közleményük szerint mindennapi működésük során hangsúlyos szerepet kapnak a zöld szempontok, így örömmel támogatnak olyan kezdeményezéseket, amelyek a fenntarthatóságra és környezetünk megóvására hívják fel a figyelmet.

Az energetikai és közmű-szabályozási szektor etikus működéséért is felelős hatóságként örömmel támogatunk olyan kreatív kezdeményezéseket, amelyek a fenntarthatóságra és környezetünk megóvására hívják fel a figyelmet

– mondta Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke.

A verseny során a résztvevőknek 24 óra áll a rendelkezésükre, hogy elkészítsék 1 perc hosszúságú versenyfilmjüket, melyben lesz majd egy kötelezően felhasználandó elem, amelyet a szervezők a verseny indulásakor ismertetnek a résztvevőkkel. A felvételek elkészítéséhez bármilyen eszköz használható, amely alkalmas videókészítésre.

Az idei filmmaraton Jiří Menzel emléke előtt tiszteleg, aki több évig töltötte be a zsűri elnöki posztját. Az idei versenyen az Oscar-díjas Szabó István lesz a zsűri elnöke, mellette pedig – a fővédnök szerepében – az MEKH elnöke és általános elnökhelyettese is részt vesz a zsűri munkájában.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon