Ingyenes startup dizájntábort szervez a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány
Ingyenes startup dizájntábort szervez a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány

A fenntarthatósági témák, a dizájn és a startupok világa iránt érdeklődő középiskolások jelentkezését várják június 26-ig a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és a HelloWood Junior ingyenes táborába.

A közlemény szerint a legjobb 60 jelentkező ingyenes részvételt nyer az idei Hello Planet startup dizájntáborba, amelyet Nagykovácsiban rendeznek augusztus 5. és 10. között. Az öt napos tábor során a diákok kipróbálhatják magukat különböző művészeti ágakban, beleértve a grafikát, videót, fotót, forma- és textiltervezést is.

A gyerekek előadásokon is részt vehetnek, munkájukat pedig mentorok segítik majd. Korábbi tapasztalatok alapján egy ilyen tábor megalapozhatja a gyerekek továbbtanulását és később akár egy startup vállalkozás megalapítását.

Pályázni a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány honlapján található jelentkezési lap kitöltésével és a „Mit változtatnál a környezeteden, mit csinálnál másképp, hogy csökkentsd az emberiség ökológiai lábnyomát?” témában, akár mobiltelefonnal elkészített 1 perces rövidfilmmel lehet. A pályázat lényege a tartalom és az ötletesség.

A jelentkezés határideje: június 26.

Természeti kincseink ismerete, és védelme a Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expón is a kiemelt témák közé tartozott. A rendezvényen a tudományos élet számos neves képviselője vett részt, értékes előadásokat és innovatív megoldásokat prezentálva az érdeklődők számára.

(Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány)

Fotó: Canva

search icon