Tanári ösztöndíjprogramot hirdet a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány
Tanári ösztöndíjprogramot hirdet a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány

Zöld Föld néven tanári ösztöndíjprogramot hirdet a fenntarthatóságra nevelés témakörében a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány a 2023/2024-es tanév tavaszi félévére.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány közleménye szerint, az ösztöndíjprogram célja elősegíteni a Zöld Föld komplex fenntarthatósági oktatási program tartalmának és tanításmódszertanának megismerését, és alkalmazását.

Az alapítvány az ösztöndíjjal a Pannon Egyetem Humántudományi Kar, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar és a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar 2023 őszén vagy a 2024 tavaszi félévében induló 4 féléves egyetemi szakirányú továbbképzésein résztvevők képzési költségeit támogatja. Az elnyerhető ösztöndíj összege fejenként maximum 75 ezer forint.

A pályázat feltétele egy motivációs levél, amely tartalmazza a fenntarthatóságra nevelés terén szerzett tapasztalatok felsorolását vagy ennek hiányában a képzésen szerzett fenntarthatósági ismeretek oktatásba integrálhatóságának tervét. A kiírók felhívják a figyelmet arra, hogy a nyertes pályázónak vállalnia kell a nyilvánosság előtti szereplést is. A támogató ugyanis videó- és szöveges riportot készíthet vele az ösztöndíjprogrammal kapcsolatban.

A pályázat benyújtási határideje: február 25.

A további részletek és tudnivalók a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány honlapján olvashatók.

A fenntarthatóságra való törekvés a hazai egyetemek működésében, a Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expón is a kiemelt témák közé tartozott. A zöld átállással kapcsolatban számos előadás, és kerekasztal-beszélgetés hangzott el, innovatív megoldásokat prezentálva ezzel az érdeklődők számára.

(Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány)

Fotó: Canva

search icon