A környezettudatos startupokra a befektetők is ráharapnak
A környezettudatos startupokra a befektetők is ráharapnak

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2020-as felmérése szerint Magyarországon fejenként átlagosan 65 kg élelmiszert dobunk évente a kukába, aminek több mint fele nagyobb odafigyeléssel megmenthető lenne.

Ilyen például az általunk is bemutatott Munch. A huszonévesek által fejlesztett alkalmazás segítségével a boltok, pékségek, éttermek és szállodák a nap végén kedvezményesen értékesíthetik az el nem adott, ám jó minőségű ételeiket, így felvéve a harcot az élelmiszerpazarlással.

Úgy tűnik, hogy a kezdeményezés nem csak a felhasználók körében népszerű, de a befektetőknek is megtetszett. Az RTL Klubon futó Cápák Között című üzleti showműsorban, annak történetében először az összes „Cápa” beszállt a csapat támogatásába.

Célunk a hazai terjeszkedés, szeretnénk további éttermeket, boltokat bevonni a kezdeményezésbe és az általunk kínált szolgáltatással jelen lenni más városokban is. Emellett pedig a nemzetközi piacra lépésre is készülünk, valamint a Magyar Élelmiszerbankkal való együttműködésnek köszönhetően már nélkülözők számára is el tudunk juttatni ételadagokat.

–mondta el Wettstein Albert, a Munch egyik alapítója

A műsort, illetve annak résztvevőit támogató K&H Bank szerint ma már nem feltétlenül elég egy jó ötlet ahhoz, hogy valaki sikert érjen el az üzleti életben. Ahogy Kökény Roland, a K&H Bank kkv marketing és támogatás vezetője mondja, ehhez már az is hozzátartozik, hogy egy valós társadalmi problémára kínáljon a vállalkozás innovatív megoldást.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon