Irány a természet! – Túraötletek

Irány a természet! – Túraötletek
Irány a természet! – Túraötletek

Kisüt a nap, megjelennek az első növények, végre 10 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála. Ez egyet jelent azzal, hogy itt az idő túracipőt húzni és kicsit megmozgatni a télen elgémberedett végtagokat.

A legnépszerűbb kirándulóhelyek hamar megtelnek tavasszal. Szerintünk érdemes olyan célpontot választani, ahol nem nyüzsög a tömeg, kicsit elmélyülhetünk az évszak szépségeiben anélkül, hogy kerülgetni kellene a kirándulókat.

Adunk néhány ötletet ahhoz, hogy maradandó élményben legyen részed!

Vágj bele: a csodálatos Kéktúra!

Valódi helyismeretre vágysz? A legjobb döntés csakis a Kéktúra lehet! Azontúl, hogy csodás tájakon barangolhatsz, megismerheted hazánk valódi, rejtett kincseit is. Ha belevágnál, olvasd el élménybeszámolónkat! Ettől garantáltan megjön a túrakedv!

Milyen a fenntartható szálláshely?

Ha hosszabb hétvégére mennél, akár egyedül, akár a családdal, a fenntartható szálláshely kiválasztása nehéz feladat lehet. Egyáltalán mit nevezhetünk környezettudatos szállásnak? Mi alapján válassz? Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a legfontosabbakat!

Kirándulás a hegy belsejébe

Ha különleges kirándulásra vágysz, érdemes kicsit bekukkantani a föld, jelen esetben a hegy belsejébe is. Milyen is egy valódi felfedezőkaland? Sisak, fejlámpa, sötétség és egy maradandó élmény: ez vár rád, ha bemerészkedsz a hegy gyomrába!

Ha a Balatonra vágyódsz

A Balaton minden évszakban lenyűgöző, a Folly Arborétum pedig tavasszal is izgalmas arcát mutatja. Természetre és finom borokra vágysz idén tavasszal? Akkor irány a Balaton! Olvasd el, miért érdemes megismerkedni az északi part legszebb arborétumával!

Meleg napokra készülve

Ha melegebbre fordul az idő, de nem tudod, hogyan is készülj fel rá, érdemes képbe kerülni a legfontosabb felszerelésekkel, tippekkel és trükkökkel, amelyekről első kézből, tapasztalt túrázóktól tájékozódhatsz!

search icon